KWAN JANG NIM THEO SALM

Binnen Tang Soo Do is een Kwan Jang Nim iemand die zijn leven heeft toegewijd aan de krijgskunst en zijn levensdoel heeft gemaakt om de krijgskunst over te dragen en verder te laten groeien. Daarnaast is hij oprichter van een organisatie, waaronder Tang Soo Do scholen vallen die hem dusdanig als grootmeester erkennen. Dit is dus een wezenlijk verschil met een Tang Soo Do beoefenaar die slechts elke dag traint of een Tang Soo Do leraar die een paar uurtjes in de week lesgeeft. Kwan Jang Nim is de hoogste titel die een Tang Soo Do beoefenaar kan behalen.

Kwan Jang Nim Theo Salm was grootmeester en bezit de 9e dan. Niet alleen heeft hij het Tang Soo Do in 1979 in Nederland geïntroduceerd, ook is hij oprichter van de Nederlandse Tang Soo Do Moo Duk Kwan Bond (N.T.M.B.), de European Moo Duk Kwan Tang Soo Do Federation (E.M.T.F.) en mede oprichter van de wereldorganisatie de Worldwide Tang Soo Do Family (W.W.T.F.).

 

Met dank aan Kwan Jang Nim Salm kunnen wij tegenwoordig Tang Soo Do in Nederland beoefenen. Met scholen die inmiddels door het hele land verspreid zijn, kan de krijgskunst op steeds meer plekken worden beoefend.

Kwan jang nim Salm is op 9 oktober 2020 overleden.